14 Ağustos 2011 Pazar

Renkli bir hafta


Havalar yeni yeni yaz oluyor Viyana’da, tabiat ana biraz oyun oynadi bize bu yaz..temmuz ve agustosda ekimi yasadik, dolayisiyla yapacak onca keyifli sey olabilecekken disarlarda, kapali mekan ugraslari aradik kendimize…

Bende renklerle, boyalarla hasir nesir oldum..severim oldum olasi, tamirat, boya islerini. Ne eski evler, ne eski esyalar, sevdiysem eger ben onlari hic korkutmaz gözümü, hemen nasil adam ederim diye bakar gözüm. Uzun zamandir yogun is ortamindan hic vakit bulamiyordum bu sevdigim ugraslarima. Hazir simdi nadasa cekmisken kendimi firsat buldum.

Bir zamanlar kizkardesimin bitpazarindan alip kullandigi sonra artik biktigi bir dolap uzunca bir süredir evin bir yerlerinde dolanip duruyordu, bakip bakip „ah sunu da bi adam etmeli“ derdim.

Yeni evde banyoya bir dolap gerekiyordu, bende o eski yesil dolabi alip, biraz daha eli yüzü düzgün bir hale getirmeye calistim..





Zimparalamak epey ugrastirdi, her alan bir kat boya sürmüs, yesilin alti kirmizi, sonra siyah.. en sonunda „ee oldugu kadar diyip, astara gectim, kulplarini bitpazarindan buldum gene, deseni de bir stencil örneginden feyz alip, kursun kalemle cizip, suluboyayla da boyadim.


Ve banyom, „yeni“ dolabina kavustu…




Kizimla uzun zamandir gitmek isteyip, bir türlü vakit tutturamadigimiz bir yer vardi. „Made by you“… Icerde cesit cesit ham seramik objeler var; tabak,kase, bardak, kalemlik, biblo…keyfinize göre bir tanesini raflardan secip, arzu ettiginiz renk ve desenlerde boyuyorsunuz. Sonra onlar sizin icin vernikleyip firinliyorlar, iki gün sonra da gidip aliyorsunuz.

Güzel bir gündü, kizlar büyüyünce (daha dogrusu tam bu yaslarda, lise caglarinda) cok fazla vakitleri olmuyor sizin icin, dogru dürüst konusma firsati bile yakaliyamiyorsunuz. Böyle keyifli bir paylasimda asil güzel olan, keyifli bir de sohbetin eslik etmesiydi. Boyalar, renkler mutlu eder beni hep ama en büyük keyif kizimla gecen dolu dolu bir gündü. Ikimiz de memnunduk kapisindan cikarken, gene yapmaya karar verdik...





boyalar, fircalar sizi bekliyor burada

21 yorum:

  1. Ne güzel dolap.. ellerine sağlık.. tabağa da bayıldım (tabak değil mi:)))

    YanıtlaSil
  2. Dolapta mucize yaratmışsınız. Made by you' daki ise müthiş bir etkinlik. Sanatsal açıdan, keşke ülkemizde de her kentte olsaydı dedirtecek cinsten. Ayrıca sizinki gibi kişisel ya da sosyal paylaşım açısından da harikulade.

    YanıtlaSil
  3. cok ugrastirdi, cok yakindan bakinca zimparalarken bikip tam cikartamadigim yerler hafif belli ediyor kendini tabii ama olsun..:) tesekkür ederim deli annem, evet evet tabak kendisi :)

    YanıtlaSil
  4. tesekkür ederim Asuman'cim. Evet, made by you, cok keyifli bir yer,kisin daha fazla gitmeye gayret edicem (insallah :) )

    YanıtlaSil
  5. zımparalamak epey yorucu olmustur, ama sonuc harıka.
    o atolyelerden keske burada da olsa. burada atolyeyı kullanıncada para odenıyor, yanı atolye var.

    YanıtlaSil
  6. tesekkür ederim :)
    burada da belli bir ücret ödeniyor tabii, ama sectiginiz ürüne göre cüzi bir rakam aslinda,icine her sey (boya, vernik, firin)dahil ondan sonra.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel bir yermiş made by you..çok keyifli vakit geçirileceği kesin..Keşke Tr'de de böyle yerler olsa..Dolapta çok güzel olmuş elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. A ne güzel! görüsmeyi dilerim subatta :)

    YanıtlaSil
  9. Evet Anne Kralice, cok keyifli, insan vaktin nasil gectigni anlamiyor, dedigim gibi umaim bu kis biraz daha fazla ziyaret edicegim :)

    YanıtlaSil
  10. Dolap çok güzel olmuş, emeğine sağlık , iyi günlerde kullanırsın inşallah ....
    Boyama yaptığınız yer süpermiş , kendi modelini kendin çiz , bayıldım vallahi :)

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık ikiside çok güzel olmuş :)
    -
    hemera

    YanıtlaSil
  12. icimizdeki karnaval

    hemera

    cok tesekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. Ah ben bayıldım bu dolaba. Hep istedigim beyaz renk, ben griye boyamıştım şifonyerimi. Ne kadar zor oldugunu bilirim :) ki zımpara yapmamıştım..

    Gittiginiz atölye ve kızınızla paylaştıgınız o güzellik ne hoş..

    YanıtlaSil
  14. tesekkür ederim sevgili Asli, ben de seviyorum beyazi, özellikle banyoda..

    YanıtlaSil
  15. Bir 10 yıl evvel seramik kursuna katılmıştım. Çamura şekil vermek, fırından gelmesi için sabretmek, boyamak ve tekrar fırına göndermek. Bana huzur vermişti. Made by you buralardada olsa keşke, özlemimi giderirdim azda olsa :) Dolapta, tabakta çok güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Tesekkür ederim :)
    ben de hep istemisimdir seramik kursuna katilmayi.. cok dogru tarif ettin, huzur veriyor gercekten.

    YanıtlaSil
  17. O atölyenin aynısını ilginç ama caillou izlerken farketmiştim. babaannesiyle böyle bir etkinlik yapıyorlardı. keşke demiştim burda da olsa.
    çok şanslısınız ve aynı anda sabırlı. ben çok çabul sıkılırım. ellerinize sağlık. kızım büyüse ve biz de böyle paylaşsak zamanlarımızı dolu dolu

    YanıtlaSil
  18. zor kisimlari beni de vaz gecirme noktasina getirmiyor degil ama baslayinca da bitirmek gerekiyor :)
    ah bence bu günlerin kiymetini bilin, büyüdükce (her ne kadar paylasmanin keyfi daha artsa da) paylasilan zamanlar azaliyor ne yazik ki..

    YanıtlaSil
  19. Dolabı gerçekten çok beğendim:)En keyifli kısmı da bitirdikten sonra karşısına geçip ne güzel oldu demek değil mi?eline sağlık.

    YanıtlaSil
  20. İnanılmaz.
    Yetenek böyle bir hediye işte.

    Ellerinize sağlık.
    Özenen anne Çiğdem

    YanıtlaSil