8 Ağustos 2013 Perşembe

Hüzünlü ama umutlu bir bayram...



Bayram, sevinmek neşelenmek demektir, sevincin mutlululuğun tüm bir ulusu bir araya getirisidir bayram, mutlulukla kurulan, tüm ailenin, sevilenlerin biraraya geldiği sofralardır… Ramazan ayının akabinde, bir ay boyunca her türlü kötülükten, yalan dolandan, hırstan, kin ve nefretten, aç gözlülükten arındırmaya ugrastigimiz gönlümüze, ruhumuza bir mükafattır.

Öyle mi ya?...
Bir yana bakıyorum da, arınmış ruhları görmekte çok ama çok zorlanıyorum…
Diğer yana bakıyorum…evlerde matem havası…
Daha dün gencecik oğullarını toprağa yolladılar, diger evlerde çocuklar babalarına hasret… Neden ve ne ugruna belli olmadan..
Adaletin terazisi kaymış, yüreklerin şirazesi oynamış, belleklerimize acılar kazınmış..

Ama bayram aynı zamanda umut ve özlemdir, iyiye, doğruya, güzele…
Yeşeren umutlarımızın, bir sonra ki bayramda kök bulmuş olmasını diiyorum. 
Özlemim, bir arada, ulusça acılar yaşamadığımız, yaşatılmadığımız nice bayramları birarada yaşamaya..

Bu bayram, acı içinde girdiğimiz son bayram olsun, şeker gibi bayramlara çıkalım hep birlikte…



23 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Sana da Özlem'cim, sevgilerimi, iyi dileklerimi, ciceklerimi koydum sepete, yolladim sana :)

      Sil
    2. miski amber kokular, dalga dalga geliyor buraya =)
      sağolasın!

      Sil
  2. Gerçekleşmesini düşlediğimiz, şeker tadında bayramları paylaşmak dileğiyle... Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Cok tesekkür ederim,ben de ayni dilekleri iletiyorum size :)
    cok sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Daha huzurlu ve mutlu nica bayramlara Sevgili Melange...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaletin, barisin yeniden oldugu bir zamanda daha huzurlu ve mutlu bayramlar kutlayacagiz insallah hep birlikte Asuman'cim..
      sevgilerimle

      Sil
  5. bayram kelimesi hep güzeli , iyiyi hatırlatır bize.. ama bayramı bayram yapan da ailedir , sevdiklerindir.. onlar yoksa bayram zehir gibi geçer bilirim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok dogru, bayrami bayram yapan birlikteliklerdir, bu bayrama yitirilislerle girenler gözümüzün önünde boynu bükük dururken, biz nasil bayram yapabiliriz ki..

      Sil
  6. Buraya nereden ışınlandığımı bilmiyorum, tesadüfen keşfettim. :) Ben de sizi açtığım yeni bloğum Kafa'ya, yorumlarınızla tabii, bekliyorum. Sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesadüf yoktur :) öyle derler.. :))
      Cok sevindim isinlanma isine, hosgeldin

      Kafa'ya geldim, gördüm, katildim :)
      sevgiler

      Sil
  7. Benim için en anlamlı bayram mesajı Küçük İskender`den gelmişti:

    İnsanın insanı öldürmediği, adaletin ve eşitliğin, özgürlüğün ve bağımsızlığın olacağı güne kadar kendi adıma tüm bayramları iptal ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha güzel ifade edemezdi, onlar yoksa hangi bayram zaten?

      Sil
  8. Söyleyecek çok söz var ama anlayacak kafa var mı bilemiyorum. Ne söylesek boş, insanlar intikam hırsından arınmalı, buruk bir bayramdı umarım herkesin özlemi diner ve güzel günler yaşarız hep birlikte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin özlemi ayni gök altinda, yasama ve canliya saygili, hür ve mutlu yasamak degil mi ki..gelecek mi o günler dersin..

      Sil
  9. Yazınızı okuyup yorum yazacakken bir önceki yorumda geçen cümleye vuruldum. "İnsanın insanı öldürmediği, adaletin ve eşitliğin, özgürlüğün ve bağımsızlığın olacağı güne kadar kendi adıma tüm bayramları iptal ediyorum."

    YanıtlaSil
  10. Yıllar öncesine gittim yazdıklarınızı okurken;gerçekten ne acılar,ne zulümler yaşandı bu ülkede ve halen yaşanmakta.Gezi direnişinden bu yana blog yazmak içimden gelmiyor.Yeni yeni bloglara bakmaya başladım.Bu arada bayram geçti gitti ama bayram bizim neyimize ,ben de iptal ettim bayramları :(
    İyi ki varsınız,tüm acı olaylara rağmen son günlerde yaşananlar,yalnız olmadığımızı görmek biraz olsun sevindirdi hepimizi.Güzel günler dileği ile,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epeydir yazamiyordum ben de...geziden önce baslamisti zaten bu burukluk, gidisat beni hic baska bir sey yazdirmaya yönlendiremiyordu..Aslinda Gezi, bir umut oldu, ayni dedigin gibi,"iyi ki varsiniz" dediklerimizi görmeye, bu karanlikta yalniz kalmadigimizi farketmeye, elele cok seyi altedebilecegimize bir umut..
      Sevgiler benden de dolu dolu..

      Sil
    2. ''Devletin şefkatli eli'' yazınıza yorum bıraktığımı sanırken kaymış,siz anlamışsınızdır ama olsun ben bir önceki yazının yorumudur diye belirteyim yoksa yorumun yazı ile ilgisi yok gibi görünmesin :) Sevgiler.

      Sil