26 Mayıs 2013 Pazar

Mutlu bir pazar dilegi








 Bugünün cafe misafiri Shirley MacLaine ...

Yapılmaya değer tek yolculuk olan, kişinin kendi iç dünyasında gerçekleştireceği yolculuğu ben yaptım ve bunun karşılığını aldım. Bu yolculuk aracılığıyla herkesin kendi HAYAT'ı ve GERÇEK'i olduğunu öğrendim. Hayat, tek başına bir anlam taşımaz. Ona gerçekten anlam kazandıran bizleriz. Gerçeği kendi öz benliğimizden ayrı düşünemeyiz. Her an kendi gerçeğimizi yaratmaktayız. Benim için bu gerçek de, tam bir özgürlük ve sorumlulukla sağlanabilir.







(Shirley MacLaine kizi Sachi Parker ile evinde, fotograf Allan Grant, 1959.)





 

16 yorum:

  1. tam bir özgürlük yok, en azından mevcut zamanda yaşadığım coğrafyada. ama sorumluluk var hatta fazlasıyla var içimde. kıvırabildiğimce götürüyorum tekneyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim, bazen sorumluluklarımız da özgürlüğümüzü kısıtlıyor sanki :)

      Sil
  2. Ne hoş bir fotoğraf!
    Ve her yolculuk nasıl da özel...

    YanıtlaSil
  3. Semicim aynı anda karşılıklı birbirimizi ziyarete gitmisiz :)

    Ben de bayılmıştım bu fotoğrafa :)

    YanıtlaSil
  4. Her düşünmeyi becerebilen kişi kendi tarihinde bir gün bu içe yolculuğu yapıyor. İz bırakan cümleleri tarihe kayıt ettirebilmek ise herkesin harcı olmuyor işte. Dur bi filmini açayım seyredeyim kadının ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne doğru dedin..

      En son Downtown Abbey'de kısa sayılacak bir rolde izledimdi. Kısacık rolüyle tüm sahneyi dolduruyordu..
      Sana iyi seyirler Sis'cim :)

      Sil
  5. Ne güzel demiş! Fotoğraf da çok hoş ama ben Cafe Melange'ın profil kolajına bayılıyorum asıl. Öyle yerlere gitmek, o güzelim fincanlarda çay/kahve içip o leziz tatlılardan yemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tijen'cim, hadi bir düsür yolunu buralara, Viyana'nin güzel cafelerinde birlikte yudumlayalim kahveleri ne dersin? söz yaninda pastalardan da olucak :)
      sevgiler yolluyorum

      Sil
  6. Çok güzel bir fotoğraf ve güzel sözler:)

    YanıtlaSil
  7. MacLaine'in iki kitabini okudum, filimlerine hayranligimi dile getirmem cok zor fakat sunu soyleyebilirim bir cogunu bir kereden fazla seyretmisimdir :-) Soyledigi bu soz'e ulasabilmek icin gercekten caba gostermis ve hala yasadigi hayatin pesini birakmamis bir sanatci oldugunu biliyorum :-) Bir insanin kendini bu kadar irdelemesi kolay degildir, ne mutlu ona...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basak'cim bak yazma konusunda ne demis "Düşüncelerimle deneyimlerimi daha iyi anlatabilmek için bu kez yazmaya başladım. Ne düşündüğümü daha iyi anlamak için yazdım. Mesleğimi, yolculuk­larımı, ilişkilerimi ve kısacası hayatımı daha iyi anlamak için yazdım. Yazma, neden ve nasıl sorularının yanıtlarını bulmama yardımcı oldu.
      Kitaplarımı, bundan önce olduğum ve bundan sonra olacağım yerleri gösteren bir tür harita diye nitelemekten hoşlanıyorum. "

      Sil
  8. O yolculuk hiç bitmez, ne kadar etkileyici fotoğraf.

    YanıtlaSil