27 Şubat 2011 Pazar

Tatil havasindayim


Biz tatil programi yapamayanlardaniz, yani tatile bir ay kala hala daha nereye gidecegimiz belli degildir, ya da bellidir de ama bu sefer gec kaldigimizdan ya ucakta ya otellerde yer bulamayiz ve cogunlukla hep bir spontan tatil programimiz olur ama sonucundan da hep mutlu kaliriz... Gene böyle bir tatil baslangicinda, yasasin tatil deyip ama sabah kahvemizi icerken halen daha  „hmm acaba nereye gitsek“ diye düsünürken attik kendimizi yola. Tabii böyle durumlarda „en yakinda ne var“ secenegi seciliyor. Hirvatistan’a cevirdik rotayi, daha önce hic gitmemistik. 
Rovinj. Gittiniz mi daha önce? Istria’daki en uzun kiyi seridine sahip Rovinj,bence en „fotojenik“ sehirlerden biri;



Daracik, arnavut kaldirimli eski sokaklarda dolasirken elinizden fotograf makinanizi birakamiyacaksiniz. Yikanip asilmis camasirlar neredeyse her tarafta karsiniza cikiyor.
Etrafinda irili ufakli 22 tane ada var, düzenli tekneler calisiyor bu adalara, denizi piril piril, ancak genelde kayalik.



         







Hirvat mutfagi cok lezzetli, bizim damak zevkimize uygun, sahil seridi boyunca irili ufakli cafelerde restoranlarda cok lezzetli  yiyip icebiliyorsunuz. Deniz mahsulleri bol, saraplari güzel, fiyatlari uygun, manzara muhtesem..eh daha ne olsun..







Eger yolunuz Rovinj'e düserse, sakin "Valentino"ya ugramadan gecmeyin. Biz burayi tamamen hislerimizin yönlendirmesiyle kesfettik. Muhtesem bir gün batisi izleyeceginiz Valentino'nun sahibi Patricia, cok genc yasinda Almanya'dan gelmis buraya, asik olmus ve kalmis. Misafirlerine, kayaliklarin üzerine kurdugu barinda oranin en özel müsterisi oldugu duygusunu her türlü hissettiriyor. Ama burdaki fiyatlar, diger taraflarda alistiginiz "uygun" ölcülerde degil, ama kesinlikle deger. Özellikle sevgilinizle romantik bir aksam gecirmek istiyorsaniz...
Merak ederseniz web adresi ; www.valentino-rovinj.com
Kis uzun sürdü, biktim soguktan, üsümekten, gene tatil havasina giriyorum yavastan, tabiiki gene ne zaman nereye gidecegimiz mechul, eger sizde nerelere gidelim diye düsünüyorsaniz, Rovinj’i tavsiye ediyorum, mutlu döneceksiniz.




1 yorum: