2 Mart 2011 Çarşamba

Armutun iyisini biz yiyelim


Cok lezzetli oluyor, cok da kolay ve de cok hafif, ister aksam evdekilere sürpriz yapin, ister misafirlerinize hazirlayin,her sartta „mmm…cok güzel“i duyacaksiniz..


8 adet armut (ben conference cinsi, uzun boyunlu, sise formundaki, tatli ve aromali olan armutlari kullaniyorum)                                                                           
400 gr seker (ben cok tatli sevmiyorum, siz daha cok koyabilirsiniz)
Armut Conference
2-3 adet cubuk tarcin
4-5 karanfil
1 limon kabugu rendesi
1 paket vanilya
1 cay k. zencefil
1 cay k. kisnis
1 bardak nar suyu (taze sikilmis) (tatliniza cok hos bir pembe renk ve aroma verecek)

Ic malzeme
1 bardak cekilmis ceviz
esmer seker
tarcin
Ayrica
3.4 bardak konyak

Armutlarin kabuklarini soyup ikiye bölün , cekirdek kisimlarini kabak oyacagi ile dikkatlice cikarin, büyük bir tencereye armutlar haric diger malzemenin hepsini 2-3 bardagi suyla atese koyun, baharatlarin kokusunu almaya baslayana kadar kadar kaynatin, daha sonra armutlari da ekleyin ve  kapagi kapali yaklasik 10-15 dakika yumusayincaya kadar orta ateste pisirin.(dikkat, dagilacak kadar pismesinler) Armutlari tencereden alip genis bir firin kabina yerlestirin, oydugunuz cekirdek bosluklarina, ayri bir yerde karistirdiginiz esmer seker, tarcin ve cevizli ic doldurun, firin kabina biraz pisme suyundan ilave edin, 2-3 bardak konyagida ekleyerek 180 derece firinda yaklasik 20 dk pisirin, ilindiktan sonra üzerini krema ve cikolata sos ile süsleyin, ayrica kaymakli dondurma ile de cok lezzetli oluyor. Biz cok seviyoruz bu tatliyi, size de afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder